Volledig scherm
© Theo Kock

'Perzisch tapijt aanwinst voor Westervoort'

WESTERVOORT - Omstanders zijn het er over eens: het Perzisch tapijt, dat zaterdag door aannemer Van Gelder in de Dorpstraat wordt gelegd, is een aanwinst voor Westervoort: 'Dit voegt iets toe aan het straatbeeld.' Ruim 15.000 stenen telt het 'tapijt' met een oppervlakte van 350 vierkante meter.

Het ligt ter hoogte van de Westervoortse Werenfriduskerk. „Het was een ontzettende puzzel", zegt Marcel Smink, de kunstenaar die het tapijt ontwierp.

Passen en meten
Ook voor de aannemer is het passen en meten. „We hebben een legschema bedacht", zegt uitvoerder Frank Salemink. „Alle pallets zijn genummerd. Daarop liggen de stenen in het juiste patroon."

Zes kleuren
Het kunstwerk in de Dorpstraat heeft zes kleuren. Voor zover Smink weet is Westervoort de derde plaats in Nederland die zo'n straatmozaïek krijgt. „Wij hebben niet eerder zo'n klus gedaan", zegt uitvoerder Salemink.

Verkeer
Sinds de bouwvak is de aannemer bezig met de nieuwe inrichting van de doorgaande route door Westervoort. Komend weekeinde gaan de Hamersestraat en de Dorpstraat weer open voor doorgaand verkeer.

Volledig scherm
© Theo Kock