Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de Posbank bij Rheden na de moord op Alex Wiegmink in 2003. © Hans Broekhuizen/DG

Peter R. de Vries: doorbraak in zaak Posbankmoord

DREMPT/ ERP - Dertien jaar na de moord op Alex Wiegmink uit Drempt denkt de politie dicht bij een oplossing van de zaak te zijn. Een twintig man sterkcoldcase-team van de politie Oost-Nederland hoopt met nieuw technisch bewijs voor een doorbraak in de Posbank-zaak te zorgen, meldt misdaadverslaggever Peter R. de Vries op Twitter.

De politie zoekt de daders niet langer in de omgeving van De Posbank, maar in de regio van het Brabantse Erp. Daar is de uitgebrande auto van Wiegmink gevonden.

Telecomgegevens
De politie heeftnieuw technisch onderzoek gedaan met verrassende uitkomsten, waaronder een analyse van telecomgegevens, meldt De Vries.

Opsporing Verzocht
In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 1 november wordt volgens de misdaadverslaggever aandacht besteed aan de nieuwe ontwikkelingen in de dertien jaar oude zaak.

2003
Alex Wiegmink (44) kwam op 20 januari 2003 niet thuis na een rondje hardlopen op de Posbank in Rheden.Zijn groene Opel Omega met daarin zijn stoffelijk overschot werd later op de avond uitgebrand teruggevonden op een afgelegen plek in de bossen bij het Brabantse Erp.

Vorig jaar kreeg de politie naar aanleiding van een uitzending van Omroep Gelderlandeen nieuwe tip met de naam van de mogelijke moordenaar. De recherche onderzocht de tip, maar dat leidde in maart 2015 nog niet tot een doorbraak.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
18'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
77'
0-1
FC TwenteTWE
away logo