Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Peuters tijdens lockdown vaker hardhandig bestraft door ouders: kinderen meer door elkaar geschud en uitgescholden

NIJMEGEN - Ouders van peuters hebben hun kind tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 vaker hardhandig aangepakt dan anders. Dat stellen gedragswetenschappers van onder meer de Radboud Universiteit vast na onderzoek.

5 reacties

 • Harry Nak

  1 maand geleden
  Kids worden vandaag de dag als kleine Heilige investeringsprojecten beschouwd door hun ouders. Alles moet kunnen, het project heeft volledige vrijheid nodig om rendabel te worden. Op scholen en sportclubs mag vooral niet gecorrigeerd worden want dat zou hun ontwikkeling kunnen remmen.
 • J le Blanc

  1 maand geleden
  Tja, ongewenst maar wél begrijpelijk. Wij hebben nieuwe achterburen. Moderne dertigers waarvan de kinderen alles mogen. Want 'goed voor hun ontwikkeling als mens'... Maar als het geschreeuw in huis pa en ma teveel wordt, worden de kinderen naar buiten gejaagd (en trekt moeders de deur met een knal achter ze dicht). Waarna de kids op de trampoline de hele buurt bij elkaar gillen (praten is klaarblijkelijk 'uit'). Dag in, dag uit. En stiekem hoopt de buurt dat de ouders eens zouden ingrijpen...
 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Ik woon op steenworp afstand van een school en het is abnormaal wat voor een geluid die kinderen vandaag de dag produceren. Als ik dat vroeger had gedaan was ik allang door een meester of juf op het matje geroepen en van mijn ouders had ik een nekslag gekregen. Hysterische stuiterballen die niet gecorrigeerd worden. Als je dat als ouders, juf, meester niet ziet of hoort ben je in ieder geval niet met dat kind/ die kinderen bezig.
 • A.M. ijkelenstam

  1 maand geleden
  Kinderen worden hele week uitbesteed en als dit niet kan kunnen ouders het niet aan. Opvang mag niet straffen. Ouders raken overspannen. En er ontstaat geweld. 1 en 1 is twee.
 • Bert Gransen

  1 maand geleden
  Dan zullen ze t wel verdiend hebben. Zo lang er niet geslagen wordt.