Volledig scherm
Oplettend publiek bij het wedstrijdflipperen. © Nederlandse Flipper Vereniging

Pinballfreaks flipperen om kampioenschap in Veenendaal (video)

VEENENDAAL - Op het Allround Kampioenschap Flipperen in Veenendaal treden zaterdag 5 november 96 wedstrijdspelersin het strijdperk. Een dag later staat er voor ouders en hun kinderen een Pingolf Toernooi op het programma.

Volgens de Nederlandse Flipper Vereniging (NFV), die in Veenendaal haar clubgebouw heeft, is de jeugd door spelletjes op de iPad en de spelconsoles enthousiast geworden voor spelen op de flipperkast. Winfred de Ruijter van de NFV constateert dat het flipperen de laatste vijf jaareen echte revival doormaakt.

Fabrikanten
Er zijn nieuwe fabrikanten van flipperkasten, waaronder een Nederlandse fabrikant, en in Rotterdam is vorig jaar het Nederlands Pinball Museum geopend. De NVF, met 1.250 leden de grootste flippervereniging ter wereld, bestaatdit jaar 25 jaar.

Omdat een flipperkast in een horecazaak niet meer vanzelfsprekend is heeft de flippercommunity Pinside een kaart op de website staan waarop is aangeven waar 'in het wild'kan worden geflipperd.

120 flipperkasten
Tijdens het kampioenschapsweekend staan in het clubgebouw aan de Turbinestraat 5 120 flipperkasten klaar om bespeeld te worden. Vanwege de beperkte ruimte worden bezoekers gevraagd zich vooraf in te schrijven opnfvpinball.nl/cw2016.

Bekijk hier een rondleiding door de flipperhal van de NFV in Veenendaal.

David Mainwaring shows us around the new Dutch Pinball Association's (NFV) clubhouse in Veenendaal which hosted this year's Dutch Pinball Masters tournament. (Apologies for the camera losing focus a few times.)