Volledig scherm
© Thinkstock

Plastisch chirurg uit Zevenaar weer in opspraak om borstoperatie

ZEVENAAR -Plastisch chirurg Erwin van Onselen uit Zevenaar is alweer in opspraak geraakt. Dit keer heeft een patiënte heeft een procedure bij het Medisch Tuchtcollege aangespannen vanwege een mislukte borstoperatie.

Volgens de vrouw had zena de operatie grotere borsten had dan de bedoeling was en genazen haar wonden niet. Een tweede operatie bood weinig verbetering. In een andere kliniek zijn de protheses inmiddels verwijderd.

Onzorgvuldig
Van Onselen werd in 2011 berispt door het Medisch Tuchtcollege vanwege het overlijden van een 21-jarige patiënt in 2007. Die had bij een toenmalige kliniek van Van Onselen in Utrecht een liposuctie en borstvergroting ondergaan. De arts zou destijds onzorgvuldig hebben gehandeld. De affaire kreeg veel aandacht in de media. Het openbaar ministerie deed ook onderzoek, maar seponeerde de zaak uiteindelijk.

Partijdig
De plastisch chirurg, die in Zevenaar een privé-kliniek runt en tot 2005 bij het Slingelandziekenhuis in Doetinchem werkte, is vrijdag in de tegenaanval gegaan. Bij het Medisch Tuchtcollege in Zwolle heeft hij een wrakingsverzoek ingediend.Van Onselen verwijt het voltallige college dat de nieuwe klacht behandelt vooringenomenheid en partijdigheid. Hij ontkent onjuist te hebben gehandeld en wil dat andere rechters naar zijn zaak kijken.

Lees meer over de zaak in de krant. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant