Een weggegooid mondkapje. Inzet: Bert Mulder (midden) en Marino van Zelst van het RedTeam.
Volledig scherm
PREMIUM
Een weggegooid mondkapje. Inzet: Bert Mulder (midden) en Marino van Zelst van het RedTeam. © Joris Van Gennip

Plicht voor dragen mondkapjes weer invoeren: snel terug naar basismaatregelen volgens RedTeam bittere noodzaak

NIJMEGEN/ WAGENINGEN - Nederland moet zo snel mogelijk het dragen van de mondkapjes in binnenruimtes weer verplicht stellen. Met de huidige sterk oplopende coronacijfers is het nodig om een aantal basismaatregelen weer in te voeren, omdat anders de ziekenhuizen weer in problemen komen.

42 reacties

 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  De Goede -Waarom gebeurt dat dan niet met rokers, obese mensen, alcoholisten, sportslachtoffers? Omdat ze niet besmettelijk zijn. -Angst is de oorzaak van deze hetze tegen mensen die anders kiezen! Ja, angst om besmet te raken met een k*lteziekte die je na meer dan anderhalf jaar nog uit de running kan houden. Want voordat je weer zeurt "ja maar gevaccineerd"; geen enkel vaccin werkt 100%, omdat het je eigen afweermechanisme traint. En discriminatie kan niet op basis van eigen keuze.
 • Kenneth Tharmaratnam

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet waar al die onzin vandaan komt in de talrijke reacties hier dat mondkapjes nauwelijks of geen effect zouden hebben. Voordat men in Duitsland overging op landelijke maatregelen met daarbij een mondkapjesplicht waren er al steden als Jena en Nordhausen waar een mondkapjesplicht voor binnenruimtes (winkels e.d.) en (lokaal) OV werd ingevoerd en feit is dat de cijfers lieten zien dat daarna het aantal besmettingen zeer sterk afnam waarvoor niemand nog een andere verklaring heeft.
 • Bryan de Goede

  1 jaar geleden
  De continue 'eis' dat een niet-gevaccineerde achteraan de rij moet aansluiten voor de IC (of zelfs niet op de IC hoort) is je reinste discriminatie. Waarom gebeurt dat dan niet met rokers, obese mensen, alcoholisten, sportslachtoffers? Allemaal zaken die makkelijk te voorkomen zijn, gevolg zijn van eigen keuzes, en passen bij keuzevrijheid en zelfbeschikking. Waarom die mensen dan wel op een IC en niet-gevaccineerden niet? Angst is de oorzaak van deze hetze tegen mensen die anders kiezen!
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Hoedemaker Typisch wappie-gedrag; je gelooft bewijs niet en roept maar wat van Big Pharma, omdat je het zelf niet meer snapt. Maar je hebt gelijk dat er te weinig capaciteit is op de ic. Bedden en apparatuur is niet zo'n probleem, dat is er binnen een half jaar. Wat je echter vergeet is dat de opleiding voor verpleegkundige 4 jaar is, de specialisatie nog eens 2 jaar en we al verpleegkundigen tekort komen. En dan beginnen we nog maar eens niet over artsen, met name intensivisten.
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  @Joan,Jij stapt maar even over het feit heen dat gevaccineerd zijn niet betekent dat je niet besmet kunt zijn en anderen kunt besmetten.Stel die ongevaccineerde,netjes getest is in de kroeg geweest en daar besmet is door een gevaccineerde?Daarbij het aandeel gevaccineerden in het ZH wordt steeds hoger en dat zal alleen maar toenemen.Die 80% is met 1 prik,werkelijk is 60% volledig gevaccineerd.Daarom lijkt het dat het ongevaccineerden zijn tellen we 1 prik ook dan zijn er veel gevaxte in het ZH.
 1. Ondanks lichte stijging coronapatiënten gaat alle zorg in Rijnstate in Arnhem gewoon door. Geen noodmaatregelen zoals in andere ziekenhuizen nodig
  PREMIUM

  Ondanks lichte stijging coronapa­tiën­ten gaat alle zorg in Rijnstate in Arnhem gewoon door. Geen noodmaatre­ge­len zoals in andere ziekenhui­zen nodig

  ARNHEM - Alle zorg, gepland, spoed en intensive care, gaat in het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate gewoon door. Er is weliswaar sprake van een lichte stijging van het aantal coronapatiënten, maar die kan zogezegd goed worden opgevangen. Ook het speciale programma om uitgestelde zorg in te halen, veroorzaakt door eerdere coronagolven, komt niet in het gedrang.