Volledig scherm

Plofkraken Geldermalsen mogelijk deel van reeks

GELDERMALSEN - De politie kan of wil niet zeggen of er een verband is tussen drie plofkraken gepleegd in Geldermalsen en een reeks kraken waarvoor deze week in Utrecht een groep verdachten is aangehouden.

Volgens een politiewoordvoerder is er wel contact tussen de rechercheurs die beide reeksen onderzoeken. Dinsdag arresteerde de politie Midden-Nederland vier mannen die worden verdacht van een reeks plofkraken op geldautomaten in supermarkten. Eerder al werden uit dezelfde dadergroep al drie verdachten gearresteerd.

Hema
Vorige week donderdag werd 's nachts een snelkraak gepleegd op de geldautomaat in de Hema in Geldermalsen. Woensdag 21 september werd geprobeerd een pinautomaat in de Albert Heijn op te blazen. Diezelfde automaat werd in mei ook al eens gekraakt.

Sporen
Sporen die de daders hebben achtergelaten bij de twee meest recente kraken zijn opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. Het onderzoek wordt gedaan door Gelderse rechercheurs. De zaken zijn niet overgedragen aan het rechercheteam van Midden-Nederland dat de reeks plofkraken onderzoekt, maar er is wel contact met het team.