Hoofdkantoor van Pluryn in Nijmegen. Inzet: Eddy van Doorn
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdkantoor van Pluryn in Nijmegen. Inzet: Eddy van Doorn © Gerard Verschooten / Inzet: Marc Bolsius

Pluryn heeft nu 4 miljoen euro extra nodig van gemeenten voor jeugdzorg

Zorgorganisatie Pluryn heeft dit jaar 4 miljoen euro extra nodig voor de jeugdzorg vanwege gestegen kosten. Daarvoor draaien gemeenten op, maar die zijn daar nog niet allemaal mee akkoord.

17 reacties

 • Joop Wiltink

  1 maand geleden
  Natuurlijk valt er met name de vroegere bestuurders en toezichthouders van de Pluryn-organisatie heel veel te verwijten. De negatieve effecten van de drang naar groter, groter naar het grootst zullen nog heel lang doorklinken. Maar de echt enige die verantwoordelijk is voor de negatieve spiraal binnen deze organisatie zetelt in Den Haag. Alle fusies die Pluryn voorstond zijn bij de goedkeuring van die zijde absoluut onvoldoende gewogen op samenhang en synergie. Jammer dat ik hier moet eindigen.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Pluryn. Kan nooit wat zijn.
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  Te groot, te log, teveel managers en directeuren, te bureaucratisch. Ik weet wel waar er kosten bespaard kunnen worden. Dat excuus van gestegen personeels- en energiekosten wordt nu door iedere bedrijf en instantie gebruikt om de tarieven te verhogen of om de overheid om meer geld te vragen. Dat werkt op een gegeven moment ook niet meer.
 • andre hijmans

  2 maanden geleden
  Directie een tonnetje minder salaris. Houden ze nog 150.000 over
 • Astrid Van Baarle

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen ze bij pluryn eerst eens gaan snijden in de salarissen en personele bezetting bij het management? Top is te zwaar voor de bodem van de piramide.
 1. Remco Evenepoel ondanks afwijzing ‘niet boos’ op Primoz Roglic, Kaden Groves wint op te grote fiets
  Ronde van Catalonië

  Remco Evenepoel ondanks afwijzing ‘niet boos’ op Primoz Roglic, Kaden Groves wint op te grote fiets

  Kaden Groves heeft zijn tweede dagsucces in de Ronde van Catalonië 2023 geboekt. De Australiër, donderdag ook al de beste, was in de zesde etappe de snelste van een uitgedund peloton, nadat hij materiaalpech kende op vier kilometer van de finish en zijn weg vervolgde op de fiets van ploeggenoot Xandro Meurisse, die zo'n vijf centimeter langer is dan Groves. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) pareerde een aanval van Remco Evenepoel en blijft leider in het algemeen klassement.