Volledig scherm
Een klinker raakte de voorruit van de auto die achter de blauwe bestelbus reed. © Politie Ede

Politie Ede zoekt bestuurder die lading klinkers verloor op A30

EDE - Politie Ede heeft maandagvia Facebookgevraagd uit te kijken naareen bestuurder van een blauwe bestelbus die afgelopen donderdag rond 19:00 uureen deel van zijn lading op de A30 verloor. De lading, een onbekend aantal klinkers,trof deautoruit van een bestuurder achter de bestelwagen. De bestuurder van de bestelbus is doorgereden.Er raakte niemand gewond.

Het incident vond plaats op de A30 vanuit Ede in de richting van Lunteren.

'Wonder'
Volgens de Politie Ede is 'het een wonder dat er niemand gewond is geraakt'. In het bericht benadrukt de politie dat het afdekken van een lading belangrijk is om levensgevaarlijke situatiesals deze te voorkomen. 'Daarom moet de lading dus altijd worden afgedekt en schrijven wij bekeuringen als dit niet is gedaan', aldus Politie Ede.

Blauwe bestelbus
De politie wil graagin contact komen met de bestuurder van de grote blauwe bus met aanhanger die donderdag over de A30 reed en bij thuiskomst een deel van zijn lading miste.

De politie wil de bestuurdergraag spreken om de schade die is aangericht te kunnen regelen. De politie gaat er niet vanuit dat de bestuurder bewust is doorgereden.