Volledig scherm
Beeld uit de wijk Presikhaaf III © Gerard Burgers

Politie praat met bewoners Presikhaaf III over onveilig gevoel

ARNHEM - De politie gaat in gesprek met organisaties en bewoners van Presikhaaf III over het gevoel van onveiligheid in de Arnhemse wijk.Bewoners van de wijk gaven hun wijk in het buurtonderzoek van deze krant onlangs gemiddeld een rapportcijfer 5,0 voor de veiligheid in de buurt.

„Dat signaal nemen we serieus. Er is blijkbaar behoefte aan contact. We gaan met onze partners en bewoners in gesprek over waar ze last van hebben", zegt een woordvoerder van de politie.

'Feiten zeggen wat anders dan de gevoelens'
De politie herkent het beeld uit het buurtonderzoek echter niet. „Het kan dat inwoners een gevoel van onveiligheid ervaren, maar wij herkennen dat niet. Het aantal vernielingen en overvallen is in 2016 tot nu toe minder dan in 2015 en het aantal misdrijven is ongeveer gelijk. De feiten zeggen wat anders dan de gevoelens."

WhatsApp-groep
Uit het buurtonderzoek blijkt tevens dat steeds meer wijken een WhatsApp-groep instellen om inbraken tegen te gaan. In Presikhaaf III is er vooralsnog geen. „Dat ligt natuurlijk niet aan de politie. Dat initiatief moeten bewoners nemen en wij ondersteunen het graag."

Lees meer over de gesprekken in de wijkin de papieren krant, regio Arnhem van 25/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.