De beschadigde spiegel van de politieauto.
Volledig scherm
De beschadigde spiegel van de politieauto. © Instagram Politie Harderwijk Zuid

Politie woest over vernieling auto: ‘Nu kunnen we niet naar je vader of oma in nood’

HARDERWIJK - De politie in Harderwijk heeft geen goed woord over voor de persoon die vannacht een politieauto heeft beschadigd, terwijl de agenten naar een melding waren. ,,Zinloos en levensgevaarlijk", valt te lezen op Instagram.

Wijkagent Veli Orkman maakt via sociale media melding van de vernieling van het voertuig. Op de foto is te zien dat één van de spiegels is gesloopt. ,,Wees stoer en blijf van andermans spullen af", zegt hij. Er zal onderzoek worden gedaan naar de vernieling. 

De politie Harderwijk Zuid somt in een bericht op Instagram op wat de gevolgen kunnen zijn van de vernieling van een politieauto. ,,Niet alleen kost het iedereen weer geld om het te laten maken, maar tot die tijd kunnen wij dit voertuig niet gebruiken. Niet gebruiken om met spoed naar jouw vader toe te gaan die in nood zit. Niet naar jouw oma waar zojuist ingebroken is. Niet op zoek naar je kleine broertje of zusje die vermist is. Jouw actie is totaal zinloos en eigenlijk levensgevaarlijk.”

Dader in beeld

De dader of daders wordt direct duidelijk gemaakt dat zij niet weg zullen komen met de vernieling. ,,Ik weet wie je bent. Camerabeelden, getuigen en andere feiten en omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat ik meer dan genoeg heb om jou als verdachte aan te merken. Wij komen zeer binnenkort op de lijn bij jou. In het kader van fair play kan ik jou vertellen dat ik niet bluf.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.