Meteen na de door NEC verloren wedstrijd (0-1) ontstond er een grimmige sfeer rondom het stadion. De politie voerde meerdere charges uit en er werden veel aanhoudingen verricht. Ook werd een politiebus volledig vernield.
Volledig scherm
PREMIUM
Meteen na de door NEC verloren wedstrijd (0-1) ontstond er een grimmige sfeer rondom het stadion. De politie voerde meerdere charges uit en er werden veel aanhoudingen verricht. Ook werd een politiebus volledig vernield. © Paul Rapp

Politiebaas razend over rellen bij De Goffert: ‘Meerdere collega’s en paarden zijn gewond geraakt’

,,Dit is volstrekt nutteloze agressie.” Oscar Dros, de hoogste politiebaas van Oost-Nederland, is woedend over de voetbalrellen zondag in Nijmegen. Na afloop van de Gelderse derby werd de politie door NEC-fans op de Goffertweide aangevallen en belaagd. 

16 reacties

 • PWM Kamoen

  7 maanden geleden
  Volgens is één tribune om te zitten. Maar even een opmerking. De belasting van het beton is door de constructeur echt wel berekend.. En niet op een hossende massa. Ik hou mij hart vast .kijk naar de Arena...of naar de Kuip als daar de supporters gaan springen..dan trilt het hele stadion..
 • Rob van Kampen

  7 maanden geleden
  Bert Vogels en v.d. Laar…jullie hebben gelijk!!! Als ik dat schrijf wordt dit hopelijk geplaatst; een eerdere reactie werd niet geplaatst. Best eng van de Gelderlander.
 • ronald van ooijen

  7 maanden geleden
  Ruim rond het stadion veiligheidsrisico's goed verklaren. Verbod of gezicht bedekkende kleding en preventief fouilleren. En het tuig oppakken, snelrecht en laten betalen plus gebiedsverbod tijdens wedstrijden
 • C. v. Bergen

  7 maanden geleden
  Bert Vogels, ik ben het volstrekt met je eens. Het is volgens mij niet alleen vooral in deze de Gelderlander maar de hele media gaat vaak in op halve geruchten en blazen deze tot grote proporties op. Al dat volk dat ze gefotografeerd en gefilmd hebben tijdens de vernielingen met grote foto's in de media plaatsen met een beloning voor aangifte. De KNVB een rekening sturen voor inzet van politie en van de vernielingen zodat zij dat maar verhalen op die relschoppers. Doen ze ook nog wat nuttigs.
 • Martin Lankwarden

  7 maanden geleden
  de schade op de 20 gearresteerde verhalen,zitten ze er de rest van hun leven aan vast,de bese manier is om in de portemonee te laten voelen