De Arnhemse politiechefs Frank van Leeuwen (links) en Gideon Zandstra.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arnhemse politiechefs Frank van Leeuwen (links) en Gideon Zandstra. © Rolf Hensel

Politiechefs: ‘Je hebt de hele stad nodig om jongeren uit de drugsmisdaad te houden’

Een op de acht jongeren uit de kwetsbare wijken in Nederland dreigt af te glijden in de drugscriminaliteit. Dweilen met de kraan open? De Arnhemse politiechefs Frank van Leeuwen (35) en Gideon Zandstra (40) weigeren dat te geloven. Jongeren kún je uit de drugsmisdaad houden, stellen zij. Maar man, wat maken ze zich zorgen.

10 reacties

 • J. Crijns

  2 maanden geleden
  @Erik te Lochem In Noorwegen is de kans op recidive blijkbaar kleiner als de gevangenen op een eiland voornamelijk op zichzelf zijn aangewezen. Ik lees echter nergens dat het daarbij ook om minderjarigen gaat.
 • martien vondenhoff

  2 maanden geleden
  her opvoeden en de kosten daar van laten betalen door de ouders. martien vondenhoff
 • Erik te Lochem

  2 maanden geleden
  @Willem de Gelre: een kabinet onder Wilders is even waarschijnlijk als Pasen en Pinksteren op 1 dag. Hij zal dan verantwoordelijkheid moeten nemen en dat heeft hij zijn hele politieke loopbaan nog niet gedaan. Integendeel: schoppen kan hij als de beste maar als het spannend wordt haakt hij af. En dat is maar goed ook, want hij is niet zo van baas in eigen buik. Hij zal ons dan wel vertellen wat er in onze buik gaat gebeuren.
 • Erik te Lochem

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding: natuurlijk van gehoord. En hoe denk je dat een jongeman van 24 in het leven staat als hij daar 10 jaar gezeten heeft? @J. Crijns: Misschien is daar meer van te verwachten dan van gevangenisstraffen. Mijn advies zou zijn om eens te gaan kijken in landen waar de herhalingskans na een eerste veroordeling het laagst is. Noorwegen bijvoorbeeld.
 • P Burger

  2 maanden geleden
  Het herinvoeren van tuchthuizen zou een goede zaak zijn om het crapuul aanvaarde normen en waarden bij te brengen.