Marcin liep heftige brandwonden op tijdens zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcin liep heftige brandwonden op tijdens zijn werk. © FNV

Poolse Marcin (44) viel in kokend vet tijdens werk, maar 112 werd niet gebeld: ‘Ik voelde meteen dat het heel erg was’

Enorm veel pijn, ontstekingen en ternauwernood ontsnapt aan een dubbele beenamputatie. Marcin Wosztyl ging afgelopen dagen door een hel na een ernstig ongeluk op zijn werk bij Beneluxvet in Dronten. Maar 112 werd niet gebeld. En een zorgpas? Die had Marcin, net als veel andere arbeidsmigranten, niet. Wat ging hier allemaal mis?

10 reacties

 • Elias

  1 jaar geleden
  @Marc, er staat in het artikel dat de man verzekerd is. Verzekeringen zijn gebaseerd op het solidariteitsbeginsel: dat betekent dat we het sowieso allemaal met zijn allen betalen. De strekking van het artikel is echter dat bedrijven langs de mazen van de wet scheren bij arbeidsmigranten. En dat Arbo-wetgeving niet nageleefd wordt. Dat de man niet meteen naar het ziekenhuis is gebracht, roept vragen op.
 • Marc

  1 jaar geleden
  En wie gaat dat betalen? Vast en zeker niet de werkgever want die huurt juist goedkoop personeel in om zoveel mogelijk te verdienen. Dus volgend jaar maar weer de premies omhoog van de ziektekosten 
 • Leen

  1 jaar geleden
  Vroeger kozen die slaven er niet zelf voor om slaaf te moeten worden. Deze Polen en andere arbeidsmigranten uit het buitenland maken deze keuze geheel zelf en nog graag ook vanwege het geld. Er is al jaren duidelijk wat ze dan te wachten staat maar dat houd hen niet tegen dus.......! Heeft niks met moderne slavernij te maken dus logisch dat je er niets over hoort in de media. 
 • Roodborstje

  1 jaar geleden
  De ophef wordt betreurt.... maar dat onder zijn verantwoordelijkheid voorkomen wordt dat een medewerker met derdegraads brandwonden noodzakelijke zorg wordt verleend... who cares.Het lijkt me dat directeur Maarten Groen, maar zelf eens zijn benen in het vet moet doen.
 • Gunnie

  1 jaar geleden
  Dit is dus typisch een vorm van moderne slavernij....daar hoor ik maar weinig over in de media!
 1. Oud-voorzitter defensievakbond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’
  PREMIUM
  Dit was 2021

  Oud-voorzitter defensie­vak­bond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: de evacuatie uit Kaboel. Voor Anne-Marie Snels staat heel 2021 in het teken van de evacuatie van lokale tolken en bewakers die Nederland hebben geholpen bij de missie in Afghanistan. ,,We hebben mensen laten vallen als een baksteen’’, zegt de oud-voorzitter van de defensievakbond AFMP.
 2. Henk en Joke helemaal ontdaan na nachtelijke ‘aanslag’ met cobra: ‘We zijn keurig nette burgers’
  PREMIUM

  Henk en Joke helemaal ontdaan na nachtelij­ke ‘aanslag’ met cobra: ‘We zijn keurig nette burgers’

  ARNHEM - Een aanslag. Daar had de knal, die een deel van de Arnhemse wijk Heijenoord in de nacht van vrijdag op zaterdag uit zijn slaap rukte en de woonkamer van de familie Boesveld in een slagveld veranderde, nog het meest van weg. Maar wie de heer des huizes Henk, zijn vrouw Joke en hun kinderen Jurre en Jolijn kent, weet wel beter. Deze mensen doen helemaal geen vlieg kwaad. Deze mensen hebben geen vijanden.