Volledig scherm
Beeld van een optreden op één van de eerdere edities van Behind the Corner. Foto: Jack Peijzel/Behind the Corner

Popcoalitie Achterhoek komt steeds dichterbij (video)

ULFT - De popcoalitie in de Achterhoek krijgt steeds meer vorm. De crowdfundingsactie van onlineplatform Behind the Corner heeft tot nu toe 20.000 euro opgeleverd. Als maandag de 25.000 euro wordt gehaald, is 100 procent van het streefbedrag binnen.

Muzikant en ondernemer Meindert Bussink uit Zutphen denkt 25 mille nodig te hebben om zijn platform uit te laten groeien tot dé vraagbaak voor Achterhoekse popmuzikanten, uitbaters, programmeurs en technici. Onlangs zegde de provincie een bijdrage van 7.500 euro toe, waardoor de doelstelling binnen bereik komt.

Popscene
Ongeveer 25 betrokkenen bij de Achterhoekse popscene kwamen vrijdag bijeen in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Op initiatief van Bussink en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) werden de mogelijkheden tot verdere samenwerking besproken. De bedoeling is dat er een belangenorganisatie ontstaat.

Plannen
Een select groepje mensen, onder wie Meindert Bussink zelf en lobbyist Gino van Zolingen, gaat de plannen verder uitwerken.

Steun de Achterhoekse popmuziek en help Behind the Corner voor 19 september 2016 om €25.000 te crowdfunden bij Voordekunst! Doneer ook via: http://bit.ly/STEUNBTC