Irma Thus neemt een bezoeker van de teststraat in Zelhem een test af.
Volledig scherm
PREMIUM
Irma Thus neemt een bezoeker van de teststraat in Zelhem een test af. © Theo Kock Persfotografie.

Positief testen is niet altijd hetzelfde als besmet zijn: hoe zit dat?

NIJMEGEN - Het coronavirus verspreidt zich weer meer in Nederland, meldt het RIVM. Elke dag worden steeds meer positieve tests gemeld, maar zijn al die mensen ook echt besmet? Een zoektocht naar het antwoord. 

5 reacties

 • Rob

  1 jaar geleden
  Ik dacht ooit dat we in maart te horen kregen dat er maatregelen kwamen om de ziekenhuizen te ontlasten. Nu, dat is dus gelukt. Klaar toch??!! Maar nu lijkt het ineens weer een andere afspraak te zijn. (Die ik overigens niet gemaakt heb) nu willen we het aantal positieven ineens onder controle krijgen. Ja dat kan dus niet. Is een utopie. Maar dat betekent wel dat we altijd met deze maatregelen zitten! En dat was niet de afspraak en ik neem aan dat we dat zeer binnenkort niet meer pikken!!
 • Christa

  1 jaar geleden
  Wat mij opvalt: er wordt helemaal niet meer gesproken over het opbouwen van groepsimmuniteit. Meer en meer wordt het een taboe om besmet te zijn met COVID-19. Mag ik het omdraaien? Er is een virus dat als enige taak in zijn bestaan heeft om zich te vermenigvuldigen. Hoe minder mensen er besmet zijn (geweest), hoe sneller en effectiever dat gaat! We proberen het virus te controleren, maar dat kan dus niet. Misschien moeten we gezonde jongeren die onder elkaar Corona ‘verspreiden’ niet straffen, maar belonen. Zodat we eerder die groepsimmuniteit bereiken.
 • DVN

  1 jaar geleden
  Hoe relevant is dat? Feit is dat je op dat moment een besmettelijke ziekte bij je hebt waar mensen om je heen letterlijk dood- en doodziek van kunnen worden. En als je het bij de test al vraagt is het ook maar een momentopname. Iemand die zich op dat moment alleen een beetje snotterig voelt, kan de volgende dag ziek op bed liggen.
 • Berserker

  1 jaar geleden
  Je stelt inderdaad een goede vraag beste Marc!
 • Marc

  1 jaar geleden
  Wat de grote vraag is: de mensen die besmet zijn in hoeverre zijn ze ziek? Daar hoor je niks over. Meldt ook hoe mensen zich voelen zodat er een beter beeld ontstaat. Of word dit opzettelijk niet gemeld om er juist voor te zorgen dat we beter opletten ? 
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?