Volledig scherm
© pixabay.com

Potloodventer 'verrast' tieners voor hun raam

GELDERMALSEN/ ARNHEM - Een meisje van 13 jaar zit in de voorkamer van haar woning aan de dijk.Buiten is het nog donker. Er wordt op het raam geklopt. Ze kijkt op, denkend dat het haar vriendin is van school. Maar het is een man met ontbloot geslachtsdeel die lachend naar haar kijkt.

„Het is erg. Ik heb me geëxhibitioneerd. Maar ik heb geen trekkende bewegingen gemaakt”, aldus de 37-jarige man uit Geldermalsen vrijdag, tegen de rechter in Arnhem. Volgens het meisje wel, zelfs twee keer: in januari en maart.

De laatste keer zag ook de politiehoe de man zichzelf aftrok en ging hem achterna. Hij vluchtte in zijn auto. Camerabeelden van buren brachten de politie op het spoor van de verdachte.

'Was zoekende'
In december 2015 had hij ook al op het raam gebonsd bij een 15-jarig meisje „Ik was zoekende in die tijd”, zei hij. Hij wist niet of hij op mannen of vrouwen viel. „Daarom heb ik die schunnigheden gedaan.”

De man is eerder veroordeeld voor exhibitionisme, maar niet eerder voor het tonen van zijn geslacht aan een minderjarige.

Aangehouden
De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden omdat deofficier van justitie de man wil laten onderzoeken door een psycholoog of psychiater. Onbekend is wanneer de zaak verder gaat.

  1. 'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'
    Live twitter

    'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'

    Luchtvaartmaatschappij Transavia wil een piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht. Casper van W. racete in 2016 in Loosdrecht tegen zijn vader. Vader Walter van W. reed na drie kilometer een 19-jarige vrouw dood. Transavia vindt het gedrag van Casper 'onverenigbaar met zijn functie als piloot' en wil van hem af. De rechtszaak daarover dient nu in Amsterdam.