Volledig scherm
Jotina Luijken en Frans Pütz mochten Mark Rutte als allereerste de hand geven. Ze spraken hem kort, gaven hem een cadeautje, dronken samen koffie en "als 'koekje' kreeg mijn moeder nog een kusje van Mark Rutte!", aldus een enthousiaste Frans Pütz. © Frans Pütz

Premier Rutte op sneakers en in donsjack in Arnhem

ARNHEM - Enkele tientallen Arnhemmers hebben zaterdag een soort bliksembezoek aan premier Mark Rutte gebracht.De minister-president was voor een 'babbel-met-gewone-burgerssessie' op het Velperplein in Arnhem.

De VVD trekt er iedere zaterdag vanuit Den Haag op uit, om ergens in het land met een koffiekar neer te strijken.

Gezelschap
„En Rutte komt ook elke keer mee. Om een uurtje te praten met mensen op straat", weten de Arnhemse liberalen. Rond de rijdende koffietent verzamelen zich een kleine honderd mensen. Het gezelschap bestaat vooreen derde lokale VVD'ers, een derde pers en een derde belangstellende passanten. Om die ene prangende vraag aan de premier te stellen, met hem op de foto te gaan of niet meer dan welgemeend de hand te schudden.

Sneakers
Rutten oogt ontspannen; gekleed in glimmend donsjack, spijkerbroek en goed gebruikte blauwe sneakers. De beveiliging laat zich in eerste oogopslag niet zien. Maar wie goed rondkijkt, ziet op enige afstand toch enkele mannen voorzien van goedkope stropdas op de loer staan.

Klokslag 13.00 uur rijdt Ruttes auto voor en is de babbelsessie voorbij. „De Arnhemse VVD heeft een streepje bij hem voor", weten de lokale politici.

Volledig scherm
De afgetrapte blauwe sneakers van premier Mark Rutte. foto: DG
Volledig scherm
De minister-president in Arnhem, omgeven door bewonderaars en vragenstellers.