Volledig scherm
Leanne, leerling van Mijn School en mede-organisator van de conferentie. Zij had schulden maar heeft de boel nu financieel op de rails. © DG

Prijsvraag om Achterhoekse jongeren uit armoede te helpen

DOETINCHEM- Wat is het beste idee om armoede onder jongeren te bestrijden? Dat is de inzet van een prijsvraag van het Platform Armoedebestrijding Doetinchem (PAD).

De prijsvraag werd vrijdag gelanceerd tijdens een conferentie over jongeren en armoede, georganiseerd door het PAD samen met Mijn School, een school voor jongeren die in het reguliere onderwijs buiten de boot zijn gevallen.

„Jongeren worden door de maatschappij verleid en misleid om de mooiste schoenen en de nieuwste telefoon te kopen", schetst PAD-voorzitter Peter Bob Peerenboom de problematiek. "Alleen om zich te laten zien. Zo kunnen ze in de schulden komen.”

Eigen woning
De 20-jarige Leanne isleerling van Mijn School en mede-organisator van de conferentie. Zij weet hoe het is om schulden te hebben. „Ik kon onverwacht een eigen woning krijgen, maar niemand had me verteld hoe dat financieel ging. Dat je ook energierekeningen moet betalen en zo. Ik heb de schulden afbetaald. Nu ben ik veel strikter in wat ik uitgeef.”

Ideeën om armoede onder jongeren te bestrijden kunnen nog tot en met 31 oktober gemaild worden naar info@padoetinchem.nl. Het winnende idee wordt uitgevoerd.

Een verslag van de conferentie en meer verhalen van jongerenIn De Gelderlander, editie Achterhoek, van zaterdag 15 oktober, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl