Volledig scherm
Prinses Esther de Eerste (rechts) en haar adjudant Metha. © cv De Marskoppen

Prinsessen zwaaien als 'eerste lesbisch stel' scepter over Arnhem

ELDEN - Alleen haar schoonmoeder wist het, want die heeft de pakken gemaakt. Voor de rest was het voor alle Arnhemse Marskoppen een volslagen verrassing dat dit carnavalsseizoen een prinses de scepter zwaait. Heel bijzonder werd het toen Prinses Esther (Scholten) de Eerste haar partner Metha Mientjes koos tot adjudant.

„We hebben het even zitten googlen, maar voor zover wij het hebben kunnen achterhalen zijn we het eerste lesbische stel in deze setting: prinses en adjudant”, zegt prinses Esther de Eerste. „Toen we werden gevraagd hebben we nog wel even bedenktijd gevraagd. We wilden eerst kijken of we opvang voor onze kinderen (een tweeling van 11 jaar) konden regelen.”

Geweldige reacties
Ester en Metha vroegen zich ook af het traditionele carnavalsfeest wel zat te wachten op een prinses en haar vriendin als adjudant. „De reacties waren geweldig. We zijn heel warm onthaald. Behalve in Elden en Arnhem ook bij De Narrenkap in Velp. Daar ging een enorm gejuich op toen we werden voorgesteld. Nu kennen we bij De Narrenkap veel mensen, maar er waren ook veel andere verenigingen aanwezig.”