Volledig scherm
Medewerker van Intercarpet in het bedrijf. © Archieffoto Theo Kock

Producent kunstgras in Aalten: We merken niets van discussie

AALTEN - „We merken nog niets van de discussie over kunstgrasvelden.Dat is ook niet zo gek, want 90 procent van onze productie is bestemd voor het buitenland." Dat zegt directeur Hans Dobbe van Intercarpet in Aalten, producent van kunstgras.

Het bedrijf maakt in Blokzijl tapijten en in Aalten kunstgras voor bedrijven die daar velden van maken. In Aalten werken daaraan zo'n 40mensen,in het hoogseizoen komen daar nog 20 tot 30arbeidskrachten bij. In de wintermaanden wordt weinig geleverd: de grond is dan meestal te nat of te koud om velden aan te leggen.

Voorjaar
Pas in het voorjaar is volgens Dobbe misschien te merken of de discussie rond de vermeende schadelijkheid van kunstgraskorrels effect heeft op de productie.

Onderzoek
Hij kijkt net als iedereen belangstellend naar de uitkomsten van het door de minister aangekondigde diepgaande onderzoek, dat er over een maand of vier zou kunnen zijn.„Al is het verkeer in onze steden door de slijtage van autobanden wel tien keer zo gevaarlijk."

Een oplossing is er: korrels van nieuwe synthetische grondstoffen in plaats van gerecycled rubber. „Maar die grondstoffen zijn zes keer zo duur.”