Volledig scherm
Parkeerautomaat in Veenendaal. © Herman Stöver

Proef gratis parkeren Veenendaal wordt verlengd

VEENENDAAL - De gemeenteraad van Veenendaal heeft donderdag aangegeven dat ze de proef met gratis parkeren op zaterdag met een half jaar wil verlengen. In Veenendaal wordt dit jaar een proef gehouden met gratis parkeren op de zaterdag in de drie gemeentelijke parkeergarages. Die proef is omstreden, eigenaren van particuliere parkeergarages hebben de gemeente al voor de rechter gesleept omdat ze dat oneerlijke concurrentie vinden.

Bovendien kost de proef 150.000 euro per jaar.

Succes?
Eind van het jaar loopt de proef af en moet de gemeenteraad beslissen of het een succes is of niet. Probleem is echter dat vorige maand alle wethouders opstapten na een onderlinge vetrouwensbreuk. Zonder een beslissing stopt die proef automatisch op 1 januari 2017.

Voorsztel
Normaal gesproken stelt de gemeenteraad controversiële zaken uit tot er een nieuw college is. De raad heeft donderdag op een speciale vergadering besloten om in meerderheid het de parkeerproef niet op die lijst te zetten. Dat betekent dat er een voorstel komt om de proef met een half jaar te verlengen en dan goed te evalueren.

ChristenUnie
Fractievoorzitter Engert Stroobosscher van de ChristenUnie: „We moeten de proef nog evalueren. Straks moeten bezoekers plotseling weer betalen terwijl we nog niet weten of de proef werkt.”

Een meerderheid in de raad ziet dat niet zitten, reden om de proef met een half jaar te verlengen.