Volledig scherm
Frans de Groen, Jos Oostendorp en Andries de Groen op bezoek in Groenlo. Foto:

Proost! 'Brouwersnös' naam nieuwe Grolse brouwerij

GROENLO - De naam van de nieuw te vestigen brouwerij in Groenlo is Brouwersnös. Het verwijst naar het 'nest' van de familie De Groen, ofwel de oude directeurswoning Villa Adriana.

De enkele maanden geleden ontvouwde plannen voor een nieuwe ambachtelijke brouwerij kunnen verder nu afgelopen vrijdag de handtekeningen zijn gezet voor de aankoop van het pand aan de Eibergseweg 1.

Discussie
Initiatiefnemers zijn de neven Frans en Andries de Groen (afkomstig uit de Grolsch-familie) en Jos Oostendorp, oud-werknemer van Grolsch. Hij is zelfstandig ondernemer en actief in de bierwereld. „Er was nog even discussie over de spelling van de naam. Maar er is ons verzekerd dat nös de Groenlose variant is van het woordje nus dat in Twente wordt gebruikt”, aldus Oostendorp.

Villa
Welk bedrag met de aankoop van de villa gemoeid was, wil Oostendorp niet zeggen. „Maar het zal duidelijk zijn dat je voor een pand dat al acht jaar te koop staat niet de vraagprijs betaalt. In totaal is voor het hele project, inclusief de aankoop van het pand, 5 miljoen begroot.”