Volledig scherm
© Cees Wouda

Provincie: mogelijk vervuild zand van Vink in nog 9 gemeenten gebruikt

Behalve in twee nieuwbouwwijken in Barneveld, is mogelijk vervuilde grond in negen andere andere gemeenten gebruikt. Een deel daarvan ligt buiten de provincie Gelderland.

Dat staat in een vertrouwelijke mail van verantwoordelijk gedeputeerde Conny Bieze aan de Gelderse Statenleden, die in handen is van tv-programma Zembla. Bieze maakt op 18 december openbaar om welke gemeenten het gaat. De gemeenten zijn vandaag ingelicht. ‘In de tussengelegen periode zijn gemeenten in de gelegenheid om de naar hun mening noodzakelijke acties te ondernemen’, schrijft Bieze.

Op 11 december krijgen Statenleden de lijst met gemeenten al onder geheimhouding ter inzage. Uit een televisie-uitzending van Zembla vorige week woensdag blijkt dat Leusden een van de gemeenten is waar zand ligt dat afkomstig is uit de verkeerd bemonsterde partij. Op de Groot Agteveldlaan in Achterveld is 34,5 ton zand toegepast. De gemeente Leusden is een onderzoek begonnen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.