De Nijenoord Allee.
Volledig scherm
De Nijenoord Allee. © Arnold Winkel/DG

Provincie: Wageningen moet vaart maken in kwestie bereikbaarheid

WAGENINGEN - Er moet geen nieuw onderzoek komen naar de manier waarop de bereikbaarheid van Wageningen kan verbeteren. Dat is de mening van de provincie Gelderland.

De woordvoerder van gedeputeerde Conny Bieze reageert met deze stelling op de discussies tijdens de politieke avond van maandag. Daar kwam een voorkeur van de Wageningse raad boven drijven om wel alvast geld beschikbaar te stellen, maar nog geen keuze te maken de oplossing.

'Robuuste oplossing'
„Voor ons is het belangrijk dat de doorstroming duurzaam verbetert en dat de oplossing robuust is", zegt de woordvoerder. Dat wil zeggen dat de weg onder alle omstandgiheden, dus ook in bijzondere (nood-)situaties goed te gebruiken is.

„Verder willen we een breed draagvlak zien." Volgens de woordvoerder is het niet nodig om een nieuwe variant te bedenken. "We moeten vaart maken."

Deadline
De woordvoerder meldt dat de provincie geen precieze deadline heeft vastgesteld, waarop Wageningen een definitief besluit genomen moet hebben. Ze zegt wel dat de bijdrage van de provincie van 14 miljoen euro een hoop geld is en dat er ook veel andere gemeenten de bereikbaarheid aldaar willen verbeteren.