Volledig scherm
Gerrie Elfrink © Gerard Burgers

Raad Arnhem wil door met plan voor Het Palet

ARNHEM - Een meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad vindt dat wethouder Gerrie Elfrink verder moet gaan met het plan voor Het Palet. Dat houdt in dat er zeven woningen voor zeven vluchtelingen moeten komen en dat er ouderenhuisvesting (sociale huur)komt door Portaal.

Elfrink werd afgelopen zomer nog teruggefloten door de raad, omdat het toenmalige plan voor de oude school op de Hoogkamp (vluchtelingenhuisvesting en sociale huurwoningen) te weinig recht zou doen aan het wijkactieplan van de wijkbewoners.

Druk
Hoogkamp en Burgemeesterswijk waren al enige jaren met de gemeente in gesprek over huisvesting voor ouderen in de wijk. De druk om snel woningen te vinden voor statushouders deed Elfrink echter van koers veranderen, verklaarde hij maandagavond.

Nieuw plan
VVD-leider Leendert Combée vindt dat Elfrink zich niet aan de opdracht heeft gehouden die hij afgelopen zomer meekreeg: praat met de wijk en kom met een nieuw plan dat meer recht doet aan het wijkactieplan. Ouderen op de Hoogkamp komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, aldus de liberalen.

Prettig wonen
Volgens Combee wil de Hoogkamp dat 'ouderen prettig kunnen blijven wonen in de eigen wijk'. Zo staat het ook in het Wijkactieplan 2013-2015. Maar in het plan voor 2016-2017 staat slechts: 'Leegstaande kantoren/ scholen geschikt maken voor ouderenhuisvesting'. Daarom zegt Elfrink: „Ik doe nu precies wat in het plan staat."