Volledig scherm
Wethouder Frits Beckerman. © Herman Stover

Raad Veenendaal wil niet zomaar van wethouder af

VEENENDAAL - Wethouder Frits Beckerman zal deze donderdag niet zomaar worden weggestemd. Een meerderheid in de raad wil eerst weten wat er precies mis gaat in het college van B&W.

Vrijwel niemand in de Veenendaalse gemeenteraad had het al lange tijd aan zien komen: de definitieve breuk tussen de wethouders van VVD, SGP, D66 en CDA en wethouder Frits Beckerman (ProVeenendaal).

„Dit was echt een verrassing", vertelt Mila Jansen van Lokaal Veenendaal.

Duidelijkheid
Net als ChristenUnie, PvdA en GroenLinks wil Lokaal Veenendaal donderdag meer duidelijkheid over wat er speelt in het college. „Het is nu nog veel te vaag", zegt Albert Doelwijt van de PvdA. Een meerderheid in de raad zal dus niet zomaar meestemmen met de aangekondigde motie van wantrouwen.

Engbert Stroobosscher van de ChristenUnie noemt de gang van zaken „beschamend voor het bestuur van Veenendaal."

Niet goed functioneert
Dat Beckerman niet goed functioneert is voor de raad geen vaststaand feit. Zelfs voor de coalitiepartijen die nu om zijn aftreden gaan vragen, geldt dat ze zelf niet per se problemen kennen met Beckerman.

„In feite is dit iets wat ons overkomt, wat wij op ons bordje krijgen vanuit het college", zegt SGP-raadslid Dick Both, die het woord voert namens coalitiepartijen SGP, CDA, VVD en D66. Kees Oskam van GroenLinks denkt niettemin dat de dagen van Beckerman geteld zijn. „Er is meer duidelijkheid nodig. Maar deze situatie kan ook niet voortduren."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo