Volledig scherm

Raadslid D66 Veenendaal stapt uit fractie

VEENENDAAL - Het Veenendaalse raadslid Gökhan Çoban is uit de fractie van D66 gestapt.Het gemeenteraadslid gaat verder als zelfstandige fractie. De val het college van B en W vorige week in Veenendaal is de reden voor die beslissing, laat Çoban weten.

Coalitiepartij D66 wilde een motie steunen om wethouder Frits Beckerman van ProVeenendaal af te zetten.

Geen steun
Daar wasÇoban het niet mee eens. „Ik als volksvertegenwoordiger wilde de motie niet steunen. Een motie die een wethouder treft die naar mijn mening geen enkele politieke misstap of fout heeft gemaakt. Een wethouder die naar mijn mening de nieuwe bestuursstijl van Veenendaal handen en voeten gaf. Een wethouder die geliefd is in de samenleving. Daar kon ik mijn ogen niet voor sluiten en blindelings mij achter een motie scharen waar ik het inhoudelijk en principieel mee oneens ben."

Verschil van inzicht
Volgens Çoban zou fractievoorzitter Coby van den Heuvel, D66-wethouder Nermina Kundic en het afdelingsbestuur 'op een onacceptabele en ongeoorloofde wijze druk uitgeoefend hebben'. Van den Heuvel: „Het is spijtig dat het niet gelukt is de samenwerking te continueren, maar de verschillen van inzicht die waren ontstaan naar aanleiding van een aantal dossiers, bleken uiteindelijk niet te overbruggen."