Volledig scherm
Foto: CU

Raadslid Nico Drost negende op CU-lijst Tweede Kamer

RHENEN - ChristenUnie-raadslid Nico Drost uit Achterberg heeft een plek gekregen in de top tien van de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de komende verkiezingen van de Tweede Kamer. Drost (36) heeft plek negen toebedeeld gekregen op de lijst die wordt aangevoerd door huidige fractievoorzitter Gert-Jan Segers.

Een plek die vermoedelijk niet voldoende is voor een zetel in de Tweede Kamer. De ChristenUnie heeft nu vijf politici in de kamerbankjes.

Talent
Toch spreekt er wel waardering uit de plek in de top tien. Drost, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Rhenen, wordt al enige jaren gezien als een politiek talent.

Droom
Uiteindelijk droomt Drost wel van een baan als Tweede Kamerlid. „Ik ben ik het dagelijks leven ondernemer, maar mijn hart ligt bij de politiek. Ik wil graag volksvertegenwoordiger zijn." De politicus staat te popelen om campagne te gaan voeren voor zijn partij. „Ik herken megewoon helemaal in de boodschap die de partij uitdraagt, ook in het nieuwe verkiezingsprogramma. De ChristenUnie kiest voor goede oplossingen voor de problemen die spelen in de maatschappij."

Vallei
De regio Vallei doet het mede dankzij Drost goed op de ChristenUnielijst. Huidig kamerlid Carla Dik uit Veenendaal staat op plek 4 op de lijst. Wethouder Leon Meijer uit Ede staat op plaats 16.