Volledig scherm
Donderdag was de bank voor de laatste dag open. © Paul Rapp

Rabobank Millingen definitief gesloten

MILLINGEN - Bij de vestiging van de Rabobank op de hoek van de Heerbaan en de Prins Bernhardstraat in Millingen werd afgelopen donderdag voor de laatste keer de deur dicht gedaan. Formeel sluit de bank pas op 1 november.De twee laatste personeelsleden gaan op een andere locatie verder.

De pinautomaat en de 'sealbag-automaat', waar ondernemers hun dagopbrengst in kunnen storten, blijven.

Vestigingen
Als klanten een medewerker willen spreken moeten ze voortaan naar Nijmegen of Groesbeek. Ook blijft het mogelijk om telefonisch advies in te winnen. Het eerste bestuur van de bank werd in 1920 gevormd door C.Arntz (voorzitter), S.Meeuwissen (vice-voorzitter) en H.Willemse (lid). Tot eerste kassier werd H.J. van Wijck benoemd.

Fusie
In 1997 vond de fusie plaats tussen de Rabobanken Groesbeek en Millingen aan de Rijn. Het pand aan de Heerbaan 160 werd daarna nog tweemaal verbouwd en aangepast. Voor het laatst in 1998, een jaar na de fusie met de Rabobank Groesbeek. Het personeelsbestand, toen nog, bestond uit 7 personen, met Jos van Campen als directeur.

Doek gevallen
Op 1 december 2012 verkaste de bank naar de huidige stek aan de Prins Bernardstraat 2. Hier valt nu na 96 jaar het doek over de bank. Daarmee is er in Beek en de polder geen Rabobank meer. Wat er nu in het pand van de Rabo in Millingen komt, is niet bekend.

Lees het complete verhaal in De Gelderlander van zaterdag 29 oktober, editie Nijmegen, of bekijk de e-paper.