Minister-President Mark Rutte arriveert in Arnhem bij een gesprek met banken, ondernemers en enkele boerenorganisaties. Het gesprek staat onder leiding van Johan Remkes die in opdracht van de Tweede Kamer moet bemiddelen in de stikstofcrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister-President Mark Rutte arriveert in Arnhem bij een gesprek met banken, ondernemers en enkele boerenorganisaties. Het gesprek staat onder leiding van Johan Remkes die in opdracht van de Tweede Kamer moet bemiddelen in de stikstofcrisis. © ANP

Rabobank wil geld van uitgekochte boeren niet besteden aan bestrijden van stikstofcrisis

ARNHEM - Het is ook Johan Remkes niet gelukt Nederlandse banken te verleiden hun portemonnee te trekken om de stikstofcrisis te bezweren. Een zware delegatie van het kabinet was afgereisd naar Arnhem om in gesprek te gaan met de grote Nederlandse banken. Anders dan goede voornemens leverde het voorlopig niets op. Zo wil de Rabobank het geld dat vrijkomt door uitgekochte boeren niet inzetten om de stikstofcrisis tegen te gaan.

30 reacties

 • frank jansen

  1 maand geleden
  Dit kabinet is een links kabinet. Rutte en VD Burg hebben hun idealen ingeleverd voor D66 beleid. Was ook de conclusie van tal van politieke analisten na bekend wording van het regeerakkoord. Verder is het van de gekke dat dit kabinet de grootverdieners (en dat zijn niet de banken) aan de crisis niet extra wil belasten maar wel aan de Rabobank vraagt effe een paar miljard in te leveren.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ E. Busch, Natuurmonumenten ontving in 2017 107 miljoen Staatssubsidie.
 • E. Busch

  1 maand geleden
  @AE: Goed lezen wil geleerd zijn! Om uw gelijk te halen pikt u één van de vele organisaties er uit. U zult toch echt met meer moeten komen. Er is nog iets. Als Milieudefensie voor 31% door de overheid wordt gesubsidieerd betekent dat de rest door leden en donoren wordt opgebracht. Een van die donoren is de Postcodeloterij wat geen overheidsinstelling is.
 • Emiel Ernst

  1 maand geleden
  Alle partijen mogen het zich wel aantrekken. Maar is het niet zo dat er gewoon teveel mensen op deze postzegel wonen. Kortom met 18 miljoen gebruik maken van levensbehoefte of met 13 miljoen is een groot verschil. En duidelijk is dat de levensbehoefte niet is mee gegroeid!
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ E.Busch, 31% van de inkomsten van Milieudefensie zijn afkomstig van het Rijk. 12% is van de Postcodeloterij.