Volledig scherm
© Thinkstock

Ratten in Doesburg, wie is er verantwoordelijk voor?

DOESBURG - Doesburg wil op korte termijn praten met restaurant De Bonte Hond over de overlast die ratten veroorzaken.De beesten zitten sinds het voorjaar in het achtertuinencomplex tussen de Roggestraat en de Koetsveldstraat, onder meer bij de eetgelegenheid.

Volgens woordvoerder Karel Gerritsen van De Bonte Hond hebben de knaagdieren bezit genomen van de achtertuinen vanwege een open rioolput in de buurt. Die put heeft de gemeente afgesloten, waarna de overlast minder is geworden. Bovendien hebben geplaatste klemmen hun dodelijke werk gedaan.

Etensresten
Een bewoonster denkt daar anders over. De vrouw, die anoniem wil blijven, grijpt een voor volgende week geplande hoorzitting over de verbouwing van restaurant Caldo e Freddo aan om de rattenkwestie aan te kaarten. „Omdat ik vermoed dat er etensresten van De Bonte Hond in de achtertuin liggen en de ratten de materiaalopslag aldaar een fijne nestelplek vinden."

'Niks verkeerd'
Gerritsen bestrijdt dat eten naast de container belandt en dat de ratten de opslag als 'thuisbasis' gebruiken. Hij krijgt bijval van buurman Bert Jan Knapen, de eigenaar van Caldo e Freddo. „De Bonte Hond doet niks verkeerd. Het probleem is die open rioolput, want toen de gemeente de boel afsloot, werd het probleem minder erg."