Volledig scherm
De rebellerende senioren. Boven: boven: Gert Nas, Tonnie Schiphorst, Harry Bod en Theo Rosendaal. Onder: Jo Stienissen en Gerrit Bosch. © Theo Kock

'Rebellen' uit Beek koesteren hun vriendenclub

BEEK - De Rebellenclub uit Beekhoudt al 60 jaar stand. Komend weekend vieren ze hun jubileum in stamkroeg 't Heuveltje.

Het is een doorgewinterd gezelschap, de zes overgebleven leden van De Rebellenclub, ontstaan uit een groep jongens die in stamkroeg 't Heuveltje een staatslot kocht. Nog altijd komt de huidige bezetting –met nog twee leden van het eerste uur –maandelijks samen voor wat ze 'de vergadering' noemen. Dat betekent: samen een biertje drinken.

Hecht
De jaren oude vriendschap is hen veel waard. De meest memorabele avonturen beleefden ze als vrijgezelle jongens. Inmiddels zijner van de op het hoogtepunt twaalf man grote vriendengroep al heel wat leden niet meer. Een enkeling trok naar elders. Anderen zijn overleden. Het maakt de band tussen de resterende leden alleen maar hechter.

Jubileum
Volgend weekend vieren ze hun jubileum in 't Heuveltje met een brunch. Alleen voor leden en hun aanhang. Na zestig jaar komt er niemand bij. „We gaan door tot er nog maar één over is.”