Volledig scherm
© Ab Hakeboom

Rechter buigt zich over boetes voor plastic in gft-container

WAMEL - Verschillende inwoners van Wamel hebben begin dit jaar een boete van 100 euro gekregen, nadat een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van afvalverwerker Avri plastic in hun gft-container had aangetroffen. In een bezwaarschrift gaven de Wamelnaren aan het plastic er niet zelf in te hebben gedaan en dat iedereen dit kan hebben gedaan.

De zaak dient in december voor de rechtbank in Arnhem. De Wamelnaren zijn niet verplicht deze zaak bij te wonen.

Vervelend
Een woordvoerder van afvalverwerker Avri geeft aan dat het inderdaad een vervelende situatie is voor de Wamelnaren. „Helaas kunnen onze BOA's onmogelijk controleren wie het verkeerd afval in de containers heeft gegooid. De bewoners zijn verantwoordelijk voor hun eigen kliko's.”

Regels
Containers moeten vóór 07.30 uur worden aangeboden op de dag van ophalen. Het is officieel verboden om kliko's de avond ervoor aan de straat te zetten. „Deze regels zijn er ook om mensen geen mogelijkheid te geven iets in andermans container te gooien.”

In de eerste helft van 2016 zijn in totaal 239 boetes uitgedeeld in de tien gemeenten van regio Rivierenland waarin Avri actief is.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
63'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo