Volledig scherm
De woning aan de Brederhorst in Ede waar de gemeente kamerbewoning wil stoppen. © DG

Rechtszaak over studentenhuis in rijtjeswoning Ede

EDE - De verhuurder van een eengezinswoning aan de Brederhorst in Ede stapt naar de rechter om het huis te kunnen blijven gebruiken als onderkomen voor studenten. De gemeente Ede trok de vergunning onlangs in na klachten uit de buurt.

In de directe omgeving zijn zeker drie studentenhuizen gevestigd in reguliere woningen. Te veel volgens de buurt, die vreest voor daling van de huizenprijzen en klaagt over geluidsoverlast.

Bezwaar
De verhuurder vroeg vorig jaar een vergunning aan nadat de gemeente hem erop had gewezen dat dit nodig was. Hij kreeg die, maar zeker twaalf gezinnen in de buurt tekenden bezwaar aan. De gemeente Ede heeft zich nu bedacht. Het legt volgens de gemeente een te groot beslag op de buurt die het toch al moeilijk heeft na jaren met onder meer overlast door (criminele) hangjeugd.

Geen beleid
Ede kent geen beleid op dit punt. Een plan om een limiet in te voeren van een studentenwoning per woonstraat verdween enkele jaren geleden weer in de la zonder dat de gemeenteraad er een besluit over nam.

Lees meer over deze kwestie in de papieren krant, editie De Vallei van 15/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.