Reconstructie van de 13 daagse zoektocht naar Anne Faber, die werd gevonden in Zeewolde

Komende maandag start het tweedaagse strafproces tegen Michael P.(28), die maandag precies 255 dagen geleden op brute wijze de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht om het leven bracht. Er volgde een emotionele zoektocht die eindigde toen dertien dagen later haar lichaam werd gevonden in een bos bij Zeewolde. Een reconstructie.

ONWEERSBUI

Het is vrijdag 29 september tegen vijven, aan het einde van een warme en zwoele nazomermiddag, als Anne Faber (25) besluit een stukje te gaan fietsen. Dat doet ze wel vaker als ze even wil ontspannen en haar gedachten wil ordenen. De Utrechtse terrassen zitten overvol, maar Anne laat ze links liggen. Ze pakt haar nieuwe opoefiets waar ze zo blij mee is en rijdt weg in de richting van Hollandsche Rading. Maar het mooie weer slaat die avond langzaam om en Anne komt terecht in een heftige onweersbui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.