Volledig scherm
© DG

Recordaantal bezoekers bij Airborne Museum

OOSTERBEEK - In het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek heerste vandaag topdrukte.Het was dringen geblazen in de gangen en voor de vitrines. "We kregen in totaal 1.534 mensen op bezoek", vertelt museumdirecteur Sarah Thurlings enthousiast. "Een recordaantal."

Het laatste record stond op 800 bezoekers op een topdag.

Kelder
Het museum heeft de drukte van zaterdag te danken aan de lage entreeprijs van 1 euro ter gelegenheid van de Gelderse Museumdag. Ook andere musea in Gelderland trokken om die reden meer publiek dan op een zaterdag met de normale entreeprijzen. Om alles in goede banen te leiden gooide de vrijwilligers van het Airborne Museum de route door 'Hartenstein' om. Mensen werden eerst naar de 'Airborne Experience' in de kelder geleid en pas daarna naar de hogere verdiepingen.

Kinderen kregen de gelegenheid om zelf een zweefvliegtuig te maken en hun eigen variant van de jachthoorn waarmee John Frost zijn troepen om zich heen verzamelde. Het getoeter van de kinderen was nog lang te horen in de tuin bij Hartenstein.

Donatie
Het museum bood mensen ook de gelegenheid om geld en goederen te doneren voor het Inloophuis voor Veteranen in Arnhem. Dat leverde 450 euro euro op en een groot aantal dozen met artikelen voor de persoonlijke verzorging van mannengevraagd. Het Veteranen Inloophuis wil een vangnet zijn voor militairen die kampen met de psychische gevolgen van wat ze hebben meegemaakt tijdens hun deelname aan internationale vredesmissies in oorlogsgebieden.