Volledig scherm
De meerkoet zat met zijn poten vast in visdraad en kon niet meer van zijn plek komen. © Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk

Redden meerkoet leidt tot gratis toegang recreatieplassen voor dierenambulance

WINTERSWIJK - Medewerkers van de dierenambulance in de Achterhoek mogen voortaan gratis de terreinen van Leisurelands op. Dat is het gevolg van een reddingsactie bij 't Hilgelo in Winterswijk, vorige week.

Na het redden van de meerkoetmeldde een medewerker van de dierenambulance: „Ieder dier dat wij redden, kost ons geld.”

Entreepas
Het bedrijf heeft daarop afgelopen week een entreepas en sleutel laten bezorgen bij de dierenambulance, zodat die snel en gratis de slagbomen omhoog kunnen doen en toegang hebben tot de terreinen bij de recreatieplassen. Hierdoor kost het de dierenambulance geen geld meer hun werk te doen.

Eigenaar
Leisurelands is de eigenaar van De Nevelhorst (Didam), Stroombroek (Braamt), Slingeplas (Bredevoort), 't Hilgelo (Winterswijk) en de Hambroekplas (Borculo). Dierenambulances mochten niet meer gratis die terreinen op, sinds de overname van Recreatieschap Achterhoek & Liemers door RGV in juli 2013, dat in 2015 de naam veranderde in Leisurelands. dat is nu dus hersteld.

'Uiteraard zijn wij Leisurelands hier zeer erkentelijk voor!', schrijft de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk op Facebook.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
25'
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
24'
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
83'
0-1
FC TwenteTWE
away logo