Volledig scherm
© ANP

Regio Rivierenland gaat samen investeren

TIEL - De tien gemeenteraden moeten er formeel nog mee instemmen tijdens de komende begrotingsraden, maar dat ze dat doen, staat vast. De regio Rivierenland heeft volgend jaar een eigen investeringsfonds, 715.000 euro groot, om nieuwe initiatieven op het gebied van logistiek, agribusiness of toerisme te ondersteunen.

Het algemeen bestuur van de Regio Rivierenland stemde daar donderdagmiddagunaniem mee in.

Steun
Met dat geld kunnen wellicht bedrijven naar de regio getrokken worden of innovatieve projecten in de regio gesteund worden waarvoor het moeilijk is financiering bij banken te krijgen. En, niet in de laatste plaats, kunnen via dat investeringsfonds andere subsidiegevers zoals provincie, rijk en Europa gevraagd worden om mee te financieren. Als regio’s niet bereid zijn mee te investeren, doen de hogere overheden niet meer mee.

Periode
Rivierenland loopt voorop met zo’n investeringsfonds, waarvoor iedere gemeente jaarlijks 3 euro per inwoner op tafel wil leggen. De meeste gemeenten hebben nu al toegezegd minimaal drie jaar mee te doen, enkele gemeenten willen voorlopig niet verder gaan dan één jaar. Medio volgend jaar volgt er dus al een eerste evaluatie om te zien of het fonds het gewenste effect heeft. En of er inderdaad veel gegadigden zijn voor een subsidie uit het investeringsfonds.