Volledig scherm
Boze fans proberen de hekken in te klimmen. Stewards houden ze op afstand. © DG

Relschoppers De Graafschap melden zich niet na plaatsen herkenbare foto's

DOETINCHEM - Het publiceren en uitzenden van herkenbarefoto's van zeventienrelschoppers die worden verdacht van ongeregeldheden rond wedstrijden van De Graafschap, heeft nog geen nieuwe identificaties opgeleverd. Wel kreeg de politie één tip binnen over een Ajax-supporter. „De tipgever heeft een naam genoemd. We gaan nu na of die informatie klopt”, aldus een politiewoordvoerder.

De relschoppers worden verdacht van openlijke geweldpleging. In totaal 32 hooligans zorgden voor ongeregeldhedenna afloop van een wedstrijd tegen Ajax op 8 mei en een duel tegen de Go Ahead Eagles op 22 mei.Na de wedstrijd met Ajax, waarin die club door het gelijkspel het kampioenschap misliep, bekogelden relschoppers politieagenten en richtten ze vernielingen aan. Na het treffen met Go Ahead Eaglesliepen supporters van De Graafschap het veld op en belaagden ze spelers en stewards.

Op de valreep
Op woensdag 2 november zette de politie geblurde foto's van de onruststokers online. Ze hadden tot woensdag 9 november de tijd om zich te melden. Dat leverde vijftien identificaties op. Een deel van hen werd herkend, het andere deel meldde zichzelf bij de politie. De vijftiende verdachte deed dat op dinsdagavond, vlak voor de deadline.

De foto's van de overige zeventien verdachten zijn herkenbaar gepubliceerd op de politiewebsite en uitgezonden in het regionale opsporingsprogramma Bureau GLD. Mensen die de relschoppers herkennen, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.