Elektrische bussen van Keolis bij station Ede-Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektrische bussen van Keolis bij station Ede-Wageningen. © Herman Stöver

Remmen die haperen en bussen die uitvallen op de snelweg: politiek komt in actie tegen Chinese bussen

ARNHEM - Remmen die haperen, bussen die uitvallen midden op de snelweg en personeel dat steeds ongeruster wordt. De Gelderse politiek is klaar met de elektrische bussen van Keolis die onder meer rondrijden op de Veluwe en wil dat de provincie ingrijpt. Vakbond FNV vraagt om een onderzoek van de arbeidsinspectie. 

29 reacties

 • m bruijn

  6 maanden geleden
  Vergelijk het eens met de keuring van de Stint door de RDW na het treinongeluk. Maar ja, dat was mosterd na de maaltijd. Ook hier zal pas worden ingegrepen als er dooien zijn gevallen.
 • Alinda Jorritsma

  6 maanden geleden
  En weet je wat nog gekker is? Die meneer die medeverantwoordelijk was voor de aanschaf van deze bussen en de fraude, werd op staande voet ontslagen en werkt weer leuk bij QBuss…
 • Albert van der Broek

  6 maanden geleden
  LOL, kostelijk! Exemplarisch voor Nederland. Denken dat je slim bent. Wat zullen die Chinezen een lol hebben. En terecht: het is een waanzinnig goede grap.
 • Guus Leussink

  6 maanden geleden
  Keolis dient haar verantwoordelijkheid voor de keuze van slechte bussen te nemen en haar verlies te nemen. Deze bussen moeten enkele reis terug naar BYD. Vervolgens kan er een nieuwe aanbesteding komen met nieuwe elektrische bussen.
 • Jos Ardts

  6 maanden geleden
  De geschiedenis herhaalt zich en is te vergelijken met de miskoop van de Fyra-treinen in 2012. Naïviteit kent geen grenzen. Gisteren heb ik bovenstaande reactie geplaatst en begrijp niet waarom die niet in de lijst staat. Is hier sprake van censuur?