Volledig scherm
De bibliotheek in Renkum. © Gert Budding

Renkum accepteert overlast jongeren niet meer en treedt op

RENKUM - De gemeente Renkum zet de komende week politie, jongerenwerk en het sociaal team in om de toenemende overlast van een groep Renkumse jongeren tegen te gaan.De jongeren hebben een reeks vernielingen op hun naam staan en intimideren dorpsgenoten.

„We zien de afgelopen weken een toename van het aantal meldingen van overlast. Dat accepteren we niet en daarom gaan we optreden”, zegt de woordvoerder van de gemeente Renkum.

Brandjes
Afgelopen weekend stichtte de groep Renkumse jongeren verschillende brandjes, bliezen ze de brievenbus van de bibliotheek aan de Europalaan op en vernielden ze een muurtje bij de bibliotheek. Eerder die zaterdag zat de groep jongeren in de relaxhoek van de bibliotheek in Renkum.

„Daar stond een bank, waar de jongeren kunnen ontspannen. Er liggen tijdschriften en stripboeken. Zaterdag maakten de jongeren ruzie en staken ze met een mes de bekleding van de bank stuk”, vertelt manager Astrid de Kleijn van de Bibliotheek Veluwezoom.

Intimiderend
Een van de bibliotheekbezoekers die zaterdag getuige was van de overlast van de jongeren was wethouder Hermine van den Berg van de gemeente Renkum. „De jongeren gedroegen zich heel intimiderend richting de medewerker van de bibliotheek. Dat was heel vervelend situatie”, zegt Van den Berg.

Volop bezig
De gemeente heeft de groep jongeren in beeld. „We zijnvolop bezig met politie, jongerenwerk en het sociaal team om een eind te maken aan de overlast”, zegt de Renkumse gemeentewoordvoerder.