Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Renkumer hoort taakstraf voor inbraak in eigen winkel

RENKUM/NIJMEGEN - Een 49-jarige Renkumer, die in juli vorig jaar inbrak bij zijn eigen bouwmarkt, is door de politierechter in Nijmegen bestraft met een taakstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

Doel van de inbraak was het tillen van de verzekeringsmaatschappij voor 50.000 euro.De Renkumerhad het geld niet nodig voor zijn bouwmarkt, want die liep naar eigen zeggen goed. Het probleem was een bedrijf dat hij runde met een compagnon. Nadat zijn compagnon was overleden kwam de Renkumer in aanraking met een man uit Overdinkel, die hem zou hebben afgeperst en gedwongen mee te werken aan de nepinbraak.

Brein
Deze man uit Overdinkel moest zich in april verantwoorden voor zijn aandeel. De politierechter zag hem als het brein achter de inbraak en gaf hem destijds een taakstraf van 120 uur. Op 18 juli reden de mannen met enkele handlangers een busje achter de bouwmarkt om een deel van de inventaris in te laden. „De afspraak was dat ik aangifte zou doen bij de verzekering en het verzekeringsgeld aan hem zou geven", vertelde de verdachte gisteren. „In ruil voor het verzekeringsgeld zou ik mijn spullen terugkrijgen. Dat laatste is nooit gebeurd. Ik was alles kwijt."

Spijt
Na enig onderzoek kwam de politie erachter dat de inbraak in scène was gezet. Meteen bij het eerste verhoor bekende de Renkumer zijn aandeel. Hij betuigde gisteren spijt voor de inbraak. „Ik heb altijd hard gewerkt en nooit iets misdaan, tot dat moment."