Volledig scherm
Bruine ratten. © ANP

Renkumse rioolwerkers moeten ratten van zich af slaan

RENKUM - Een kapotte rioolbuis was de oorzaak van verzakte straatstenen op het kruispunt van de Bergerhof en de Europalaan in Renkum.De werklieden die dinsdag op verzoek van de gemeente de boel open schepten, moesten de ratten die omhoog kropen van zich afslaan. Een rat dreigde zelfs in een broekspijp te kruipen.

Nadat de dieren waren gedood, bleek dat er aan de onderkant van het riool een gat zat. Het water dat hierdoor was weggesijpeld had ervoor gezorgd dat stenen waren gaan verzakken.

Rattenplaag
Een woordvoerder van de gemeente snapt dat ratten gevoelig liggen na een rattenplaag in Heelsum eerder dit jaar. "Maar waar het riool is, zijn ook ratten", aldus de woordvoerder. "Dat ze naar boven komen als je eraan zit, is dan ook normaal. Nee, we gaan dan ook niet de hele straat nakijken. De boel wordt gewoon gerepareerd."

In het riool in Heelsum moesten de talrijke ratten gevangen worden met speciale apparatuur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.