Volledig scherm
Hier komt restaurant Bro'od.

Restaurant Bro'od opent in Grutstraat Doetinchem

DOETINCHEM - Restaurant Bro'od neemt in de Grutstraat in Doetinchem de plek in waar voorheen De Uitgeverij zat.Bro'od moet een 'belevingsrestaurant' worden, volgens de eigenaren Tom en Roy Gieling.

In het restaurant, dat open zal zijn van 09.00 tot 22.00 uur, wordt volgens de eigenaren vers brood gebakken en wordt koffie gebrand. Er kan worden ontbeten, geluncht en gedineerd.

Crowdfunding
De komende maanden wordt het pand verbouwd. Voor deze verbouwing is 75.000 euro bijeen gebracht door NL Investeert, dat via crowdfunding 24 investeerders bereid vond geld te steken in het restaurant.

Bro'od zal eind dit jaar of uiterlijk in januari 2017 openen.

Historie
Het pand in de Grutstraat heeft een lange geschiedenis als horecazaak. Tot begin jaren 80hield De Gelderlander kantoor in het pand. Daarna is het alleen nog voor horeca gebruikt. Midden jaren 90 kwam restaurant 't Vermaeck in het pand, later bekend als 't Nieuwe Vermaeck.

Recentelijk zat er restaurant Cinq dat vervolgens verder ging als De Uitgeverij. Begin 2015 sloot dit restaurant en volgde een faillissement. Sindsdien staat het pand leeg.