Volledig scherm
Gringo's in Doetinchem. Archieffoto: Jan van den Brink

Restaurant Gringo's in Doetinchem krijgt klein café

DOETINCHEM - Mexicaans restaurant Gringo's in de Grutstraat in Doetinchem opent begin maart 2017 na een korte verbouwing een klein café. Dit komt aan de rechterzijde in het huidige pand, waar twintig jaar geleden het restaurant begon.

Op dezelfde plek als vroeger wordt hier ook een ingang gecreëerd. Het café zal ook vanuit het restaurant bereikbaar zijn.

Kleine bar
„We hopen begin maart te openen”, zegt Henk-Jan Kuiper, samen met Luc Schatorije eigenaar van Gringo's. „We hebben best veel café-gangers. Maar als mensen nu bij ons wat willen drinken, moeten ze aan de grote bar van het restaurant gaan staan. Dit wordt een kleiner barretje. Is behoefte aan, denk ik.”

Deze week werd bekend dat Sité Woondiensten het pand heeft verkocht aan Kuiper en Schatorije. Voorheen werd het pand gehuurd van de woningbouwvereniging.

Ophef
De kwestie over de letters – die de woorden 'restaurante' en 'cantina' vormen boven op de voorgevel – lijkt te eindigen in een compromis. In april stond ophef over de juist daarvoor, zonder vergunning, geplaatste letters. De welstandscommissie van de gemeente boog zich erover en oordeelde dat 'het silhouet van de Catharinakerk in relatie tot de omgeving werd aangetast'. Kuiper wees erop dat er ook letters (PGEM vormend) verticaal op het horecapand van Hendrixen, even verderop in de straat, staan.

Compromis
Aanvankelijk wilde de gemeente dat de letters werden verwijderd, maar nu is er een compromis goedgekeurd door de welstandscommissie. De letters mogen blijven maar worden van het dak verplaatst naar de bovenrand van de lager gelegen kozijnen.