Volledig scherm
© Thinkstock

Restaurant Humphrey's wil een ton van gemeente Nijmegen

NIJMEGEN -Restaurant Humphrey's in Nijmegen eist ongeveer 100.000 euro van de gemeente Nijmegen wegens misgelopen inkomsten. Restauranteigenaar Rob Adriaanse is naar de rechter gestapt. De kwestie sleept sinds 2014. Het gaat om inkomsten die het restaurant aan de Vismarkt misliep tijdens de afsluiting van de Waalkade.

Anderhalf jaar zat de kade op slot wegens werkzaamheden in de jaren 2013 en2014. Klanten bleven weg, de omzetten daalden.

Compensatie
„Dat er schade is geleden, is niet de discussie", zegt Adriaanse. „Alle horecabedrijven op de Waalkade hebben een schadevergoeding gekregen." De (toenmalige) horecazaken als Beaubourg, Vaderland, de Schat enVivaldi's deden allen met met succes een beroep op de zogeheten nadeelcompensatieregeling. Ook Humphrey's claimde geld, het restaurant zou 112.500 euro aan inkomsten zijn misgelopen.

Afgewezen
Adriaanse ving echter bot. Het argument: het Nijmeegse eethuis maakt deel uit van een concern met negentien restaurants. 'De schade kan dus worden afgewenteld op het concern', motiveerde de gemeente de afwijzing.

Schade
Adriaanse: „Omdat wij onderdeel van een keten zijn, zou de schade meevallen. Onzin. Het Nijmeegse restaurant is gewoon een apart bedrijf."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo