Volledig scherm
Het vijverterrein in Tiel. © DG

Reuvers mag slopen en muren laten staan op Vijverterrein

TIEL - De firma Reuvers mag schroot en autowrakken opslaan op het Vijverterrein en er sloop- en demontagewerkzaamheden uitvoeren. Ook de erfafscheidingen van containers, staal en muren van betonblokken blijven staan. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald in twee kort gedingzaken die de firma voerde tegen de gemeente Tiel.

De besluiten van de gemeente, die Reuvers in augustus maande om de activiteiten te staken en de erfafscheiding af te breken op straffe van dwangsommen oplopend tot 100.000 euro, zijn daarmee voorlopig opgeschort. Dit in de verwachting dat Reuvers in zijn bezwaar tegen de besluiten gelijk zal krijgen.

Bestemmingsplan
De activiteiten van het sloopbedrijf op het Vijverterrein zijn in strijd met het nu geldende bestemmingsplan. Maar Reuvers heeft aangetoond dat dezelfde opslag en werkzaamheden daar onder het vorige bestemmingsplan ook al plaatsvonden en toen waren toegestaan. Het sloopbedrijf valt daarom onder het overgangsrecht en mag voortgezet worden, oordeelt de rechter.

Erfafscheiding
Voor de erfafscheiding geldt hetzelfde. Hoewel er geen vergunning is verleend, mag die blijven staan. De rechter redeneert dat een deugdelijke erfafscheiding niet kan worden gemist, nu de activiteiten op het terrein vooralsnog niet worden beëindigd.