Volledig scherm
© ANP

Rijke Achterhoekers in Quote 1.000 hebben samen 3,73 miljard euro

WINTERSWIJK - De dertien rijke Achterhoekse multimiljonairs in de Quote 500, dit jaar eigenlijk de Quote 1.000, hebben bij elkaar opgeteld een vermogen van 3,73 miljard euro. Hans Melchers uit Vorden heeft met 2,5 miljard euro het leeuwendeel van dat bedrag in bezit.

UitWinterswijkstaan vier multimiljoniars de Quote 500, die in verband met de 20ste uitgave voor een keer is uitgebreid naar 1.000 superrijken.Staat Winterswijker Anjo Joldersma - geschat vermogen op 195 miljoen euro - op plek 95, op plek 134 staan de zussen Karin en Edith Obelink (165 miljoen euro), van de gelijknamige vrijetijdsmarkt in Winterswijk.

Zes plekken lager staan de broers Marco en Ewald Raben (160 miljoen euro) van het gelijknamige transportbedrijf, dat Winterswijk inruilde voor Oss en ook in Polen bivakkeert. Op plaats 710 staat Gerrit Hannink (37 miljoen), ook uit Winterswijk.

Achterhoek
De eerste Achterhoeker op de lijst is Vordenaar Hans Melchers (2,5 miljard) op plek 3. Op 66 staat Hans ten Brinke (280 miljoen) uit Varsseveld. Hans Beele uit het buitengebied van Aalten heeft met een geschat vermogen van 95 miljoen plek 249 in handen. Op 276 staat Doetinchemmer Erik Heijink (89 miljoen).

Coureur
Rallycoureur Bernhard ten Brinke, die ook een keukenbedrijf bestiert in Dinxperlo, komt met 58 miljoen uit op plek 464. Albert Westerman uit Lichtenvoorde (50 miljoen) is terug te vinden op plek 562. Ook uit Lichtenvoorde, Frank Dusseldorp, staat met 41 miljoen op plek 646. Tientallen plekken lager, op 788, staat geboren Varssevelder Guus Hiddink. Het vermogen van de voetbalcoach wordt geschat op 33 miljoen euro. Met 30 miljoen staat oud-De Graafschapvoorzitter Derk Haank op positie 853.

  1. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
    video

    Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.