Brandweer blust de brand langs de snelweg A30 bij Lunteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweer blust de brand langs de snelweg A30 bij Lunteren. © W. Harthoorn

Rijkswaterstaat worstelt met protesttroep van boeren langs snelwegen: rekening al in de tonnen

Tien dagen na de grote acties van blokkeerboeren op diverse snelwegen zijn de sporen van hun protesten nog steeds zichtbaar. Het is Rijkswaterstaat nog niet gelukt alle troep op te ruimen, maar er wordt keihard aan gewerkt en het komt goed, verzekert woordvoerder Diederik Fleuren. Intussen loopt de rekening voor de schoonmaakacties al in de tonnen.

35 reacties

 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  Al jaren worstelen we met achterstand in onderhoud bij waterwegen,bruggen en sluizen.
 • Han Hilkes

  2 weken geleden
  Als de regering de (criminele) boeren niet wil stoppen, dan heb ik het volgende plan om gezamenlijk die (vlees-)boeren wel te stoppen. Wij, brave burgers, stoppen met het eten van vlees èn er komt een verbod op de export van vlees en vleesprodukten (want het meeste Nederlandse vlees wordt geëxporteerd; wij de troep, de boeren de poet). Hiermee wordt tevens veel dierenleed voorkomen. De kosten van dit plan zijn voor de belastingbetaler nihil.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  lijkt mij geen probleem gewoon indienen bij dit kabinet de veroorzakers van al deze ellende.
 • Yoshua Kreukniet

  2 weken geleden
  Jammer dat echte en oprechte boeren worden gegijzeld door de (drugs) boeren die hun chemisch afval als asbest dumpen. Brabander van de Oever heeft aangekondigd de hardste acties ooit te zullen laten zien. Ga er maar van uit dat deze boeren hun drugs afval uit hun schuren halen en dumpen op straat. Politie moet nu keihard ingrijpen en justitie eens een keer fors straffen. De criminele boeren doen er alles om een narcostaat te beginnen met hun wetteloosheid. De echte boer is het haasje.
 • Teun Dreug

  2 weken geleden
  er zijn ondertussen legio aannemers die achter de boeren staan en niet meer voor rijkswaterstaat willen werken. de regering wil ons doen geloven dat die aannemers bedreigd worden door de boeren, maar dat is nauwelijks zo. en de aannemers die wel een klus aannemen, laten zich er vorstelijk voor betalen. rijkswaterstaat betaalt toch wel van onze belastingen, als de klus maar gedaan wordt.